Akce pro středoškoláky, které pořádá Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně

Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně pořádá:

Den otevřených dveří
V pátek 3. 12. 2021 pořádá ONLINE Den otevřených dveří
. Aby účast nenarušila obvyklý čas výuky je začátek akce stanoven na 14:00.
Součástí programu budou
streamované prezentace i virtuální schůzky přes aplikaci MS Teams se studenty. Veškeré informace ke Dnu otevřených věcí jsou přístupné na speciální internetové stránce: www.fme.vutbr.cz/dod. Druhý den otevřených dveří pořádají 21. 1. 2022, předpokládají, že také proběhne formou online. Pokud by se epidemická situace zlepšila, o změně formátu by informovali na webu fakulty.

Soutěž Roboti@FSI
Pořádají  6. ročník týmové soutěže pro studenty středních škol s názvem
Roboti@FSI. Kvalifikační kolo probíhá korespondenčně a je zaměřeno na programování. Nejlepší týmy kvalifikačního kola jsou pozvány na kolo finálové, kde soutěží se stavebnicí LEGO Mindstorms NXT.
Harmonogram soutěže:
Registrace do 31. 12. 2021
Finále na FSI 24. 1. 2022 (je připravena i varianta online)
Web soutěže s registrací: www.fme.vutbr.cz/robotiFSI
V příloze je uveden leták soutěže. Hlavním partnerem soutěže je firma Garrett Motion Czech Republic s.r.o.

RobotiFSI_poster_2021-10-31_print copy

Internetová matematická olympiáda
Dále pořádají týmovou soutěž pro středoškolské studenty, a to Internetovou matematickou olympiádu. Její 14. ročník se koná v úterý 30. 11. 2021. Soutěž probíhá tradičně online, registrace týmů je možná až do 09:00 soutěžního dne.  V časovém rozmezí 120 minut řeší týmy 10 rozmanitých matematických úloh různé náročnosti. Jedná se o jedinou soutěž svého druhu, které se účastní každý rok více než 100 týmů z České i Slovenské republiky. Veškeré informace o soutěži jsou zveřejněny na webu soutěže: https://matholymp.fme.vutbr.cz.

Nejlépe umístěné týmy v obou zmíněných soutěžích získají, kromě věcných cen, také prominutí přijímacích zkoušek na Fakultu strojního inženýrství VUT v Brně.  Prominutí mohou uplatnit studenti dvou nejvyšších ročníků střední školy, tedy i s odkladem. Podrobné informace jsou na webech soutěže.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *